Hampus Korpinen

NHL-proffs, arkitekt, gymnasielärare, mattelärare, psykolog, historieforskare, kanske gymnasielärare vore något ändå? Har vi inte alla varit där? Kanske inte samma resa mellan vad man kanske vill göra/bli, men i alla fall något liknande. Sen kom ju den där dagen, för mig var det nog slutet på gymnasiet? Det är som att hela världen förväntar sig att man ska veta. 18 år gammal. Ja vad vet man egentligen? Vad vet man om sig själv?

Jag visste följande två saker, om mig då. Jag ville jobba med människor, och jag är en jäkel på naturkunskap (främst matte om nu det räknas in där). Jag har gjort det innan, jobbat med människor alltså och jag gillar den där känslan av att vara till hjälp för andra, den gör mig glad.

Så dagen kom, den dagen jag nämnde innan, dagen då världen frågar. Och vad gör man? Google må ha många svar men det kändes inte som att google var rätt forum för att vägleda mig i livet. Även om den kanske klarade mig igenom gymnasiet. Aja, men jag funderade. Det var de jag gjorde. Går det kanske att hitta ett jobb som kombinerar dessa två saker, alltså matematik och människor, typ att räkna på människor. Kanske inte alltid räkna men jobba med att försöka förstå hur människor beter sig? Och få in lite häftig naturkunskap på det, och gärna något praktiskt också, ja det vill jag också ha. Och jag vill gärna vara attraktiv i arbetsmarknaden efter att spenderat så många år i skolan. Fem år??? Nej, 3 års studier får nog räcka, 4 år max. Och min utbildning ska vara bred. Jag ska kunna ha frihet att kunna förkovra mig i ett öppet hav av kunskap, kunna jobba på spännande ställen med spännande saker. Där har vi det! En sista sak bara, det vore gött om min utbildning kunde göra gott för andra. Typ att jag med min utbildning har nytta av den inte bara i arbetslivet utan även till vardags. Där har vi det. Var hittar jag en sån utbildning nu då?

 

Om ni har frågor och funderingar kring utbildningen så finns alltid BRINN:s medlemmar tillgängliga för er, skicka bara iväg ett mejl till någon av dem så hjälper till dem till så gott de kan, typ ordforande@brinn.se. Ni kan även höra av er till mig om ni sitter och lurar på något så ska jag svara efter bästa förmåga. Ni når mig på hampus.korpinen@hotmail.se.
Lycka till i ert val!