Anton Johansson

När det var dags för mig att välja gymnasium tänkte jag ”Okej, nu måste jag välja SMART, vad vill jag göra med mitt liv?”. Jag trodde verkligen att det valet skulle bli avgörande för vad jag skulle jobba med senare i livet. Glöm det, det spelar ingen som helst roll vad ni har läst på gymnasiet, det finns lösningar på alla problem.
Idrottsälskande som jag är valde jag Idrottsprogrammet och hade tre sjukt roliga år där jag fick hålla på med det jag tyckte om, jag visste ju inte vad jag ville bli sen(?!) herregud vem vet det ens när man väljer gymnasium.
När jag sedan var klar med gymnasiet började jag jobba, jobba och jobba! Helt såld på det faktum att man tjänade pengar, helt plötsligt tog jag alla jobben jag kunde få. Men jag märkte att jag blev aldrig nöjd, efter 6 månader var jag redan trött på mina jobb så jag bytte om och om igen i 2 år då jag insåg att jag måste plugga för att syssla med något jag tycker är kul!
Nästa problem, vad tycker jag är kul? Rätt snabbt insåg jag att allt jag var intresserad av krävde att jag hade gått natur på gymnasiet, var de kört då? Nej mina vänner, den magiska lösningen heter TEKNISKT BASÅR, 1 år sen kan du söka vilken ingenjörsutbildning du vill och det spelar ingen som helst roll på vilken skola du läser den på!
När jag hade hittat den lösningen var nästa fråga, men sen då? Av en ren slump hittade jag faktiskt Brandingenjör, jag läste på och läste på om utbildningen och blev 99 % säker på att detta är klockrent för mig! Den sista procenten avgjordes av att det visade sig att en gammal granne till mig var Brandingenjör, så jag plockade upp luren och slog en signal och frågade om jag inte kunde följa med honom på jobbet i någon dag och efter det besöket avgjordes saken, jag ska bli BRANDINGENJÖR.
4 år efter jag påbörjade mitt tekniska basår sitter jag här (på mitt jobb som brandingenjör) och skriver denna texten om hur jag valde att bli brandingenjör och jag kan säga det, jag har inte ångrat mitt beslut en enda gång!
På samma sätt som min granne hjälpte mig att bestämma mig så hjälper självklart jag till om ni har några frågor om utbildningen, arbetslivet etc. Släng iväg ett mail till anton.johansson92(a)hotmail.com om ni undrar över något!
Och annars så finns vår fantastiska studentförening BRINN där man kan läsa om utbildningen och vad vi kan tänkas hitta på norr i landet på www.brinn.se och har ni frågor så kan ni alltid kontakta ordforande(a)brinn.se om ni har frågor eller vill komma på besök till skolan!
Jag hoppas denna texten har varit till hjälp och önskar er lycka till med ert val!